Saturday, August 30, 2008

merdeka...ramadhan...special in my life


huahua utk kesekian kalinye aku menaip..
erm dh lama xbkak blOg al mklum la internet
kt opis aku dh kn blOck sbb xbyr haha
chiiisss talak guna lor...

sgguh sadis n bagai nk pecah kpala aku hidup
n wat keje tnpa internet hohoho..xleh ngelat haha
nk on9 kt umh server plak lembab giler sO mmg xde hrpan la aku nk bkak hooho..

erm sO di ksmpatn nie aku nk wiSh HEPI MERDEKA DAY
utk kOrg sume..sama2 la kte hayati hari bsejarah nie ekh..
smgt2 medeka!!

Mnjelang hari mdeka ni dh 2 thun aku xsmbut dgn korg
kwn2 aku..tringt dl2 kalo mdeka je kte mSti smbut
bsama havOc n happening giler kan??kan??..
damn miss that momment..

wargggggh buka sejarah lama hahaha
kalo utk yg xtaw..Dulu2 zaman muda2 hahaha
chewah mcm dh tua plak hehe
xksh la..erm nk tggu cOuntdOwn mdeka je msti aku
n da geng dh ada kt klcc tmpt fav kami..

tgk kOnsert..lepaking..tgk bunga api n xtvt mnarik ialah mnyanyikan
lagu2 patriOtik dgn pnuh bsemngat hohoo..
kuat giler beb trutama skali mber aku aja si gadut tue
naik semua urat kt leher dia hahaha aja jgn marah rindu giler kt kO...

tp xleh disgkal la sOre dia mmg sedap(ampu beb)haha
seriOusly mmg sdap...hehe semua nie knangn yg best giler..
hbis je dh tntu kul 1.00am sO nk blik hOstel cfirm dh
xbleh msuk sO aku n geng slalu wat keje giler..

naik genting n tdO kt dlm keta kt ats woOoo sejuk lor n
pg2 trun bwh blik hooho giler ekh tp beSt wOoo...
mdeka2 gak bln ramadhan xbleh lupa bleh lupa..slmt mymbut ramadhn gak...
smuga ramadhan nie mbawa seribu mkna n keinsafan utk kita..
trigt plak kngn pOse time blaja dl..
nti2 la aku story hahaha..
mcm best je aku nie hahaha
tp mmg best pn...hoho

Monday, August 25, 2008

kwn gaduh..baik...ngumpat..ngelat...



diam xdiam dh hmpir setahun aku keje kt zelleco..
wlpn gaji kecik je tp ntah aku slesa n sng sgt kt sini..
mybe suasana n cara keje kt sini yg beSh n happening..

kt dpment aku xrmai sgt 3 org je..
aku sOrg je gurl..
sO kira bunga yg wngi la hahaha..

tp aku bkn nk cite psl ku..
tp psal seOrg UMAT ALLAH nie..
yg 1 opis n dpment dgn aku..
aku juSt pggil dia MERAN..
bnyi hudOh giler but mnja gitu wakaka..

dia la mber gduh,baek,ngelat n ngumpat aku..
dgn dia aku bleh bkOngsi cite but bkn semua la..
seOrg yg klakar n thats y aku pggil dia MR. BEAN..
sbb dia mmg bley wat gaya sebijik mcm en bean taw XOXO..

Dia nie tinggi..
bOtak..
tp baek hati wlpun kdng belllllow~~ gak hahaha...
n kalo dia xde kt opis mmg la aku akn rasa laen giler..
mybe snyi..
n mybe xbeSh lgsung...
btul...btul...!!! xtipu..!!

kalO dia mOody n diam je sharian kt opis..
secara autOmatik nye aku pn trut akn terasa kehangatn nye..
n secara autOmatik akn jd mOody gak hoho
aku pn slalu kaco n pgkah dia..
tp dia lg jahat n teruk suka pgkah aku..hoho
slalu buli aku..
slalu bercita2 nk arahkan aku mcm bOs..
tp xpe la dh nasib wOooo
bkn xnj lawan tp maleh je nk lyn lwk nye n cr pasal..

tp dia ni penyegan sket dgn gurl2 laen..
sbb tu aku rasa dia still solo wlpn umOr dh mcecah 29thn beb..hoho
p/s jgn marah meran ;p
tp aku dh setel kan dgn mperknlkn dia pd beShfrenz aku mksu..haha

sO hOpefully diorg bhagia..
n mjadi la tnpa halangan dr org lain n rksaksa jahat..hahaha
utk mereka aku slalu dOakn bOth of u k..
be tOgether..gether ahakz..

Thursday, August 21, 2008

bad day!!!


wargggggghhh hr nie sgguh maha kelam kelibut...
serba xkena dr pg td lagik..
pg td dh la aku tlambt bgun..
ntah mane silap nye aku dh set alarm lagu
burOnan cinta lg (aku jiwags) tp pelik aku bley
xsedar n xbgn..pada hal pnye la kuat vOlume n
rentak lagu tue mybe sbb aku telan panadOl
active faSt 2 bijik kOt mlm td sbb smlm bdn mcm nk
dmam(alasan pdhal tdO mati):D haha..
tergOpoh gapah gak la aku bsiap nk sOlat subuh
mmg dh hbis wktu pn..siap ala kadar tOuch up apa yg patut
je supaya muka aku xnmpak serabut pdhal mmg serabut pn hohoho..
smpai opis je dh xsmpt nk bfast cafe dh pnuh dgn org prOductiOn..
segan la nk beli tpaksa la than prut tggu lunch lgpn mSti makanan
kt cafe mbOsankn tiap2 hr nasi greng
n mee greng perghhh senak prut aku
bila bygkan huhuhu tp nk wat mcmne tu je pilihan ptama n terakhir...
sO duduk la aku di dlm opis di dlm kelaparn cfirm nk
wat keje pn xbsemngt..mlm td mam sikit plak tue sbbtu pg
nie mcm "kebuluran" sket hoho..slmt hrni keje xbyk juSt ada
saki baki smlm je..sO xde moOd nk truskn keje aku pn wat
la xtvt kgemaran aku iaitu bgmbr spt org yg xbrape btul hehehe..n wlpn hrnie hr yg xbrape beSh n xbrape smpurna tp aku mSih mmpu lg tSenyum ;p..




Monday, August 18, 2008

kagen bangat sama dia...




warggggghghhhhhhhh!!!!!!!!

dh 2 mggu aku xkuar dating n jmpa b..

gue kagen bangat sama dia sih..

tp aku phm la situasi dia n dia pn phm situasi n mslh aku..

cOz im a very understanding gf(hOpefully sO)hehex..

n dia gak seOrg yg cOoless(bhasa aku) mcm gula2 hacks..

sO im waiting n still waiting for u b..

jnji nk bwk pg mam mcd kan??kan??kan??

syg b muaaaahhhh...

Saturday, August 16, 2008

mnunggu itu satu pnyeksaan...& aku sudah buSan!!!

erm buSan nye hrnie..

letih n lapar plak tue..huhuhu

bkn xnk mam tp aku pOse gnti hrni hehe..

br pOse gnti blOm pOse rmadhan lg..

perggghhh dugaan tp bsyukur tramat sgt sbb aku keje kt dlm opis yg ber ekOn..

bndingkan dgn umat islam laen yg keje di bwh chaya matahari yg terik glurrrppp alhmdullh syukur2x...

lmbt plak wktu nk blik aku dh mula buSan nie nk wat keje xde mOod dh slmt bOs xde bley gak aku mgelat hehehe..

memandangkn aku sudah kbuSanan n krinduan aku telah mgiSi masa lapang aku dgn melakukn hObi aku iaitu BERGAMBAR spt org yg tdk brape btul huhuhu..lihat la akSi2 serabut aku nie..hahaha

Tuesday, August 12, 2008

my acting..cinderelO the mOvie part 2


feel it...!!!


my acting..cinderelO the movie part 1



enjOy it...!!




Video nie diambil ketika aku n kekawan yg mnamakan kumpulan kami "Republik Cinta" blakon utk final projek kami bg subjek kOmunikasi dan grOup telah mjadi jOhan taw..hahaha bgga beb sbb aku yg wat skrip n jd pgarah wowowowo...slamat mnOnton!!!

Sunday, August 10, 2008

hOneymOOn n family hOliday


erm bsemangt nie nk menaip..
tggal 02/08/2008 kakak aku yg ke2 slmt di ijab kabulkan..
alhamdullh cite nye bley baca kt pOst yg lg 1 tue ekh..

Skrg nie aku nk citer psl hneymOon n pcutian fmily..
slps selesai mjlis pd hr sabtu aku n fmily telah berangkt ke penang pd keesokan hr nye coz nk bcuti stelah kami pnt n btungkus lumus utk knduri..
sbnrnye abg aku n kakak ipar ku telah bbesar ht menaja hOneymOon utk kakak aku yg br kawin tu ke penang dgn syarat sume fmily kn ikut la tu la part yg pling beSh sbb free beb..trime kaseh daun keladi kt abg aku n kakak ipar aku laen kali bley la spOnsor lg heeheh time aku kawen plak haha...

Hbis sume kteorg angkut mak,adik,kakak aku n aku angkut skali hubby aku sbb aku pn nk honeymOon gak stelah kami bpenat lelah mbantu n manaja plak tue wlpn blOm kawen bley gak hOneymOon apa hahaha..
tp dgn fmily xpe la berdua jgn taw hohoho very dngerOus glurrps...thanx gak utk b cOz byk mbntu n mmahami ksibukn syg smpai xdpt spend byk masa dgn b ekh..syg b hehe jiwangs plak haha..

beSh giler bcuti di penang wlpn cuaca kt sana panas sket tp alhmdullah slmt gak smpai ke negeri kelahirn aku tue..
dh lama xjejak kaki ke sana..
lbih 5 tahun rasanye..huhuhu rndu shabt2 lama..rindu bau laut..rndu nasi lemak penang grrrrr beSh tueeeee....

dr ipoh 2 jam je..
sO smpai2 je kteOrg trus naik feri..

n then pekena nasi kandar kt pdng kOta pergggh nikmat nye hnya tuhan yg tahu..
setel bab makan kami bshopping plak kt tg tOkong...

giler ar tempt tue dh telan byk duit aku..
sbb org2 kedai tue mghasut aku beli brg diOrg hahaha..
iman xbrape kuat ler...haha
bkn slalu kan..naSib baik ada b..banker terbaek dunia wOo hohoho

hbis shopping kami pg rOund 1 penang hbis tawaf sume pOrt besh2..
sO xpyh citer byk2 kt bwh nie ada pic2 aku yg mgalahkan mOdel bsama fmily n org tsyg chewah hahaha..
beSh gilerrrrrrrrr....!!!!!
nk pg lgggggggggggggggggggggggikkkkk...




minggu yg memenatkan


Huh selesai sudah mjlis pkahwinan kakak aku..
Alhamdullah segala yg dirncang bjalan dgn lancar n sempurna..
tp adat la ada gak kekurangn tp sume tu xmjd msalh yg pntg selamat ijabkabul nye..
amen................

Yelah selama beberapa mggu aku n kak ipar,kak yatie aku wat psiapan exmple hantaran,cderamata n bnda2 remeh laen..
dgr bunyi mcm sikit n sng tp nk mbuat nye payah beb!!! bpeluh la gak..hbis sgala tenaga n idea beku gak la otak kami skejap..
al mklum la kami ni xbpngalamn nk upah bkn xmmpu tp saje nk merasai khangatan mjlis dgn mbuat sdiri lgpn bley jimat(sbb utama) hehe..

Byk kenangn manis yg blaku n bsyukur segala nye selesai n tbyar segala pnt lelah bila tgk kakak n abg ipar brku dgn mak aku tsenyum riang hepi la tu..sOrg syOk dpt mnantu br n yg bpasangan tue hepi sbb bsama akhirnye..

Dh la kt bwh ni ada la beberapa keping gmbr utk tatapn kwn2 ku yg tdk dpt dtg..
xpe yg pnting kawin aku msti datng taw!!hehe
thanx utk sume yg mbantu ye!