Monday, December 26, 2011

welcome my comels ;))

Introducing our new comels

ms. memey...mr. momo...mr. mumu


Saturday, October 22, 2011

Four Points

1. Today is my BIRTH day..Terima kaseh Allah kerana maseh membenarkan tubuh ini bernyawa dan terima kaseh juga kepada mak dan abah yg telah melahirkan dan membesarkan Norfaizah dgn baik dan sempurna. Semoga Allah memberkati mereka yg byk berjasa ini. Tahun nie tiada celebration yg besar hanya ucapan dan masakan special dr my mak n also doa2 dr mereka yg tersyg dan sahabat. Thanks ye! sgt menghargai dan bersyukur lgpn tiada apa yg lebih diharapkn dikala usia yg telah mengjangkau ke 27 tahun nie haha..

2. Status skrg saya maseh mengusahakan tanaman anggur dan maseh mnunggu dan giat meng-apply kerja2 laen. Stress juga. Bkn memilih tetapi kerana peluang yg terhad n kesukaran saya utk bergerak jauh membataskn segalanya. Ini adalah pengorbanan yg saya perlu byr utk membalas jasa mak yg tsyg but saya redha n insy. kesabaran itu maseh kuat dan saya percaya ada rezeki utk saya cuma lmbat atau cpt sahaja.Right?

3. Semalam saya sangat terharu dgn kata2 dr en. b yg tidak pernah jauh di hati saya insy. mudah2an dimkbulkn dan saya anggap itu adalah hadiah yg terbaik saya terima sempena hr kelahiran saya tahun ini. Mohon doa dr kekawan agar semuanya berjalan lancar..amin

4. Tinggal di ipoh dan menghabiskan banyak masa bersama mak dpt byk membuatkn saya menyelami perasaan mak dan memahami kekecewaan mak serta perasaan ralat mak terhadap apa yg terjadi skrg. Saya cuba memahami dan percaya bkn senang untuk membesarkan anak serta pengorbanan yg perlu dilakukan bila bergelar ibu dan bapa wlpn saya belom berpeluang utk merasainya tp insy. suatu hr nti jika diizinkan Allah. Mendengarkan semua itu membuatkan saya insaf dan bersyukur dgn keputusan yg saya ambil sblm ini. Alhmdullah wlpn family saya terpaksa menghadapi dugaan ini tp kami maseh bahagia dan ikatan kekeluargaan maseh kuat dan rapat. Berkeputusan utk menghiraukan seketika masalah ini telah diputuskan. Teori yg saya baru ketahui, membesarkan anak itu juga merupakan satu pelaburan. Saya selalu berdoa agar tidak perlu bermusuhan dgn sesiapa dan tidak mahu mencari musuh tetapi jika hal yg melibatkan family or menganggu perasaan serta emosi serta berlaku nya penindasan terhadap family, saya tidak akan mahu berdiam diri selamanya. Saya bukan seorang yg agresif seperti kakak saya yg akan bercakap bila ada yg menganggu emosi terutamanya berkaitan family tetapi saya juga takkan menghalang jika agresif itu perlu. Kata-kata tajam kamu belom boleh melemahkan perasaan family saya. Ibarat seorang pengecut dan pencuri yg gila kuasa dan rasakan mereka sempurna. Mungkin hari ini kamu gembira tanpa menoleh kebelakang tetapi fikir dan berdoa la utk kegembiraan kamu dan family di hari seterusnya. Diam tak semestinya menerima dan diam juga bkn bererti kamu menang dan pandai. Jika penindasan itu membuatkan kamu bahagia teroslah bahagia dan bergembira tanpa perlu menoleh kebelakang.

Good Nyte!

Sunday, October 2, 2011

Day 4

  •  Day 4 - Your favorite photo of your best friend
Hai i'm come back to take this challenge again. Utk soalan ni akoo ada lebey dr 1 fav pitcha. Bermula dari zaman sek - zaman unikop - zaman unisel n skrg cuma time sek tu xde la plak copy pitcha my bestfriend disbbkn zaman akoo sek blom lg bermulanya era phone n camera digital. For me all my close friend best2 n kepala bleh ngam n we always share a beautiful moments together n kalo berkumpul msti havoc dgn gelak tawa yg kuat haha..samaada friend kt sek, kt unikop or unisel sume best n still close n susah gak nak cr friend yg tak best kan so pitcha di bwh disusun mgikot peredaran zaman agar tiada yg terasa n kecil hati :))


unikop frenz



Unisel Frenz


always my besttfriend ;P



Saturday, October 1, 2011

sempit

Hai uols akoo kembali lg setelah lama menyepi. Tipu la kalo akoo yg sedang mengusahakan penanaman anggur dgn jayanye ini xde masa nk berblogging kan masa mmg byk sekali tp akoo yg ksempitan idea n kurang bsemangat nk mengarang n bercerita. Rasanye lebey manes kalo sumenye tak diceritakn secara terang-terangan kerana blog nie bkn la public sgt pon. Utk sahabat yg rapat yg sudi mengikot perkembangan sahabat mu ini semestinya uols tahu apa yg akoo alami n permasalahan akoo skrg tetapi saat entry ini di taip akoo telah hampir ke satu fasa perubahan yg terang insy. dan disbb itu juga la akoo ada mood utk menaip nie so slps nie akoo nk teroskan entry yg tertangguh n habeskn 30 days challenge. Byk sbnrnye nk citer n share dgn uols tp insy akoo akan usahakn slow2 oke..see ya!

Monday, September 19, 2011

21 Syawal 1432H

verangan nak jadik datin opsss haha

Baru berkesempatan nk blogging balik..
haiiisshhh wlpn maseh bercucuk tanam di rumah,
masa utk berblogging maseh terhad.
Oleh kerana kita maseh di mood raya,
maka terhasil la entry nie haha
sbg penebus jnji konon nye nk wat entry sblm raya tetapi terbabas beb 
kerana sebab2 yg xdpt den elakkan hehe..

So enjoy la koleksi pitcha my family semasa photoshoot di hari raya!










BONUS PITCHA HARI RAYA YEAH








Sunday, August 28, 2011

kembali blogging!

Berhabuk sudah blog yg sudah lama ditinggalkan
Setelah melalui frasa hidop yang gelap seketika
Kini i'm back dengan perasaan yg segar dan berbunga-bunga..
Dengan doa dan semangat untuk melupakan semua yg berlaku sebelom ini
Dan mereka yg pernah menggelapkan perasaan serta emosi saya
Terima kaseh di atas segalanya dan semoga sentiasa diberkati hendaknya!

Sekarang saya sedang menaikkan kembali semangat
Dan mencorakkan kembali perjalanan hidop disamping mereka yg tersayang
IPOH adalah lokasi sementara yg saya pilih utk berbakti kpd yg sepatotnya.
Dengan doa dan sokongan dari mereka yg tersayang insy terang la kembali hendaknya hidop saya seperti yg selalu diimpikan..amin

Oleh kerana ini adalah bulan yg baik dan mulia,
dan perasaan hati saya sangat excited utk menunggu
adek-beradek serta tentera setia saya utk kembali berkumpul.
Terdetik hati utk menaip sesuatu..
maka terhasil la entry ini..
mulanya nk buat entry yg ringkas tp saya selalo terbabas tika meluahkn apa yg pernah ada dan terbuku dihati dan kotak memori saya..

jadi insy entry yg seterosnya adalah pada sebelom hari raya.. ;))

selamat membuat persiapan
untuk berhari raya!

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan 2011

and
Selamat Berpuasa 
for
blogger friends

actually puasa tahun nie ada sedikit kelainan sikit untuk akoo
kerana
akoo tidak lagi berada jauh dari family yehaa
walaupun terpaksa berjauhan dgn my jantung hati huhu
but i'm very appreciate kerana dia sangat memahami dan merestui
semoga kesabaran ini berhasil dan memberi kebaikan kepada semua pihak..

semoga ramadhan ini memberi seribu keinsafan
dan dikurniakan kesihatan yang baik agar kita dapat melakukan amal ibadat yg sempurna..
Insya-Allah

Tuesday, May 31, 2011

Day 3

  •  Day 3 - Your idea of the perfect first date
Oke for this question, agak senggals gak akoo nak fikir. Maybe sebab nya akoo nie adalah dikalangan mereka yang kureng romantik haha tp akoo manja sila muntah sekarang haha. Untuk 1st date, akoo takde la berangan giler-giler romantik & indah macam dalam movie cintan cintun tue. MY IDEA OF THE PERFECT FIRST DATE is just a simple day seperti i & my bf spend time together & lepaking sambil menyedot minuman & menjamu selera penting tue haha & berborak sbb bagi akoo 1st date adalah hari yang penting untuk kami mengenali diri dengan lebih dekat sebab maybe selama nie kami hanya berkenalan dan berborak dengan menggunakan medium laen iaitu handphone so perasaan nya laen & situasi nya pun of course berbeda kan..So after we lepaking kat restorant or any places maybe kami boleh menghabiskan perfect date dengan menonton movie tak kesah lah movie cintun ke or action yang penting masa itu diluangkan bersama haha and after that balik la..haha perfect tak? oke la kan dari takde langsung.

Monday, May 30, 2011

Mimpi!

Malam semalam akoo ada kesukaran untuk melelapkan mata.
Maybe kerana cuaca dan suhu bilik akoo yang panas.
Mengharapkan 1 kipas yang kecik untuk membantukan akoo untuk kembali sejok
Memang hampeh!!
Ekon juga yang akoo rasakan sesuai demand tinggi wey

Banyak kali akoo try untuk lelapkan mata
berrguling-guling
Bermacam-macam aksi 18SX akoo buat
tak nak gak mata akoo lelap.

Penyudah nya akoo bukak TV tup2 kat TV 1 ada program
"Istimewa Bersama Fauziah Latif"
so layan kan aje..
mmg kena la teros mata akoo bertambah segar bugar 
tgk Fauziah Latif menyanyi lagu-lagu lama dia
dari zaman dia anak dara hingga la zaman kertu sekarang
akoo mmg minat lagu2 dia nieh 
wlpn lagu dia bukan la era zaman remaja akoo
tapi kalo pi karaoke lagu2 dia mmg menjadi 
pilihan di hati & kotak suara akoo haha
bila nengok dia menyanyi lagu-lagu lama teros akoo teringat kan
kakak-kakak akoo yg sememangnya adalah peminat fanatik dia
mungkin diorang la punca timbul nya minat akoo terhadap lagu2 dia.


Teringat dulu2 kakak-kakak akoo 
bukan sekadar minat kat lagu-lagu dia je
tp depa turut mengikot fesyen pakaian & rambut dia
tp time tue mmg famous la kan gaya 
rambut jambul/remos kt depan tue haha
kalo tengok pic diorg time muda2 dulu 
mesti tergelak sampai pecah perot.
Memang jadi bahan la dengan anak2 diorang 
kalo berkumpul ramai-ramai & bukak album lama2 
& belom lagi mokde (akoo ler) n acu masok tolong bahan kan haha

sangat rindu waktu kteorg lepaking bersama-sama
Semua adek beradek berkumpul..
So suasana sure happenning + bising!


Selepas teringat sessi bersama keluarga
tiba-tiba slot kenangan bersama arwah abah
masok plak..macam drama kat tv la pulok..
serius tanpa sedar airmata akoo pun mengalir bagai hujan
Memang sedih giler
biler terigt kenangan bersama arwah abah.
Tengah taip nie pon airmata akoo mengalir laju je.

Serius memang rindu giler
lagi-lagi time akoo lepaking sesorang.
Orang kata semakin lama dia tinggalkan kita 
semakin pudar ingatan kita pada dia
tapi bagi akoo walaupun dah hampir 6 tahun 
arwah abah pergi ingatan terhadap dia maseh segar kat kotak fikiran akoo.

Maseh tergiang-ngiang cara dia panggil akoo 
dengan panggilan manja untuk akoo..
Mungkin cara panggilan itu maseh digunakan 
pakai oleh anak2 sedara akoo..
Sbb tu akoo tak penah kesah n marah anak-anak 
sedara akoo panggil akoo dengan ijjjjjjjjjjaa  
kadang-kadang mokde cun  sbb setiap kali 
diorg memanggil akoo dgn intonasi arwah mesti 
hati akoo selalu anggap arwah yg panggil akoo 
& sentiasa rasa dia maseh selalu ada disisi akoo..
haihhsssh panjang plak entry nieh..


Kesimpulan nya semalam akoo mimpikan arwah
selepas akoo hanyut & terlena entah bagaimana
sangat tenang..




Al-Fatihah.

Thursday, May 19, 2011

Day 2

  •  Day 2 - Your Favorite Movie
  • For this question akoo nk choose this movie Madagascar.


  • Why?Cecite..Cecite...haha. Because movie nie sangat menghiburkan hati akoo n bisa bikin jiwa yang berantakan jadi cool balik.Sesuai la akoo yg perangai kebudakan happy go lucky nie & suka ketawa+gelak kuat-kuat haha . Actually tu adalah sbb sampingan & sebab utamanye meh akoo nk kongsi sikit kat sini terlanjur untuk menjawab soalan nie kan so korg bace je lawh ye. Setiap watak dalam movie nieh mewakili geng kongsi gelap akoo yang ahlinye 4 org je..Cetengok..Cetengok..kan wataknya Alex the Lion, Marty the Zebra, Melman the Giraffe and Gloria the Hippo dan semua watak tu mmg sama n diwakili oleh setiap dari kami iatu aja+dharm+zull n akoo..Kalo diorang bace blog akoo nie akoo cuma nk habaq akoo miss giler time kegemilangan Starz**Crush (Nama group kteorg).Jgn gelak ekh nama tu ada maksud tu kalo citer, panjang la plak mcm karangan haha..We ols shared byk sgt cerita & banyak sgt yg kteorg lalui together n time movie nie kuar xsilap akoo tahun 2005 n bila kuar je promo mmg geng-geng akoo yg sememangnye kaki pangkah maseng2 pangkah memangkah sesama sendiri pastu gelak sangat rindu that moment huhu..Sangat tak sangka kteorg akan rapat. Yelawh time tu masing-masing single.So citer nieh akoo mmg bley lyn berulang-ulang kali & setiap kali tengok citer nieh msti akoo akan teringat kan diorang..Lagipon akoo mgg suka lyn movie-movie cartoon nieh but this movie yang sangat akoo ingat & yang menjadi fav akoo. So pecah la lg satu rahsia akoo haha.




Wednesday, May 18, 2011

Day 1

  • Day 1 - Your Favorite Song
Yeah here we go for challenge day 1 regarding fav song.  Kebanyakan blogger taruk lagu diorang with their lover or lagu yg didedikasikan oleh kekaseh hati but actually im and my jantung hati yg tak brapa nk romantik gitu tak banyak dedicated lagu kat akoo pon..ada la beberapa lagu yg menggambarkan our stories and feeling but mostly lagu yang ada makna and buat akoo igt kat dia adalah lagu yg we ols shared and suka giler sesama lagi2 kami berdua berkongsi minat yg sama iaitu suka karaoke walauuuuupun sore tak brapa nk sedap muahahahaha..


So akoo pilih lagu di bawah nie sebab :-
  • Now lagu nie mmg kena la sangat sikit dgn diri akoo yg sedang dilanda kemalasan yang amat melampau disebabkan mood akoo yg bersepah+unstable..
  • Sebab laen akoo memilih lagu nieh ialah lagu nieh yang menjadi top fav dlm mp3 lists akoo utk didgr sewaktu tekun membuat kerja di opis 5 hari seminggu bermula dari rabu lepas dan telah di set kt kotak memori otak akoo dan teros turun ke kotak suara dan di nyanyikan kan oleh bibir akoo dgn lancar..haha 
  • Chop chop nk tmbah 1 sbb lg  sbb sore mamat nieh sodap hingga menjilat jari kaki dan MV dia pn sangat enjoy! 
  • Sbb laen lg dh xde sbb hahaha





       
     
    ** Today I don’t feel like doing anything
    I just wanna lay in my bed
    Don’t feel like picking up my phone
    So leave a message at the tone
    Cus today I swear I’m not doing anything

    I’m gonna kick my feet up and stare at the fan

    Turn the TV on
    Throw my hand in my pants
    Nobodys gon’ tell me I can’t

    I’ll be lying on the couch just chillin in my snuggie

    Click to MTV so they can teach me how to dougie
    Cus in my castle I’m the freakin man
    Oh Oh

    Yes I said it

    I said it
    I said it cus I can

    Today I don’t feel like doing anything

    I just wanna lay in my bed
    Don’t feel like picking up my phone
    So leave a message at the tone
    Cus today I swear I’m not doing anything

    Nothing at all

    Woohoo ooh
    Woohoo ooh hooh ooh ooh
    Nothing at all
    Woohoo ooh
    Woohoo ooh hooh ooh ooh

    Tomorrow I’ll wake up do some P90X

    Meet a really nice girl have some really nice sex
    And she’s gonna sream out ‘this is great’ (Oh my god, this is great)
    Yeaaah

    I might mess around and get my college degree

    I bet my old mam would be so proud of me
    But sorry paps you’ll just have to wait
    Oh Oh

    Yes I said it

    I said it
    I said it cus I can

    Repeat **


    No I ain’t gonna comb my hair

    Cus I ain’t going anywhere
    No No No No No No No No No
    Oh


    I’ll just strut in my birthday suit

    And let everything hang loose
    YeahYeahYeahYeahYeah…
    Ohh ohh
    Today I don’t feel like doing anything
    I just wanna lay in my bed
    Don’t feel like picking up my phone
    So leave a message at the tone
    Cus today I swear I’m not doing anything

    Nothing at all

    Woohoo ooh
    Woohoo ooh hooh ooh ooh
    Nothing at all
    Woohoo ooh
    Woohoo ooh hooh ooh ooh
    Nothing at all

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    cik LOVEaholic
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Tuesday, May 17, 2011

    30 days challenges

    Oke challenge nie akoo terbace time blogwalking ke blog sab ibu kepada 2 puteri yg comey+kawan seuniversiti dolu2. Sangat menarik n sesuai la utk akoo yg agak gemar biarkan blog berhabuk tanpa sebarang update haha..senang+ringkas..jadi dengan ada nya soalan-soalan nie sekurang2 nya berupadate la blog akoo dan dapat la kita pecah rahsia sendiri mengenali diri sendiri dan sesama kita dgn lebey mendalam hahaha..joms kita shared +buat sama2 oke..so the 30 days challenges as below:-

    here we go
    Day 1 - Your favorite song
    Day 2 - Your favorite movie
    Day 3 - Your idea of the perfect first date
    Day 4 - Your favorite photo of your best friend
    Day 5 - What makes you different from everyone else?
    Day 6 - A song to match your mood
    Day 7 - A photo of an animal you'd love to keep as a pet
    Day 8 - Your dream wedding
    Day 9 - A photo of the item you last purchased
    Day 10 - A photo of your favorite place to eat
    Day 11 - A photo of your favorite memory
    Day 12 - Your current relationship, if single discuss how single life is
    Day 13 - A photo of your favorite band or artist
    Day 14 - A TV show you're currently addicted to
    Day 15 - Something you don't leave the house without
    Day 16 - Short term goals for this month and why
    Day 17 - How you hope your future will be like
    Day 18 - 5 things that irritate ME about opposite/same sex
    Day 19 - A photo of something you want to do before you die
    Day 20 - The meaning behind your blog name
    Day 21 - A photo of something that makes you happy
    Day 22 - A letter to someone who has hurt you recently
    Day 23 - 15 facts about you
    Day 24 - A photo of something that means a lot to you
    Day 25 - Who are you?
    Day 26 - A photo of somewhere you want to go
    Day 27 - What kind of person attracts you?
    Day 28 - In this past month, what have you learned?
    Day 29 - Something you could never tired of doing
    Day 30 - A photo of yourself today + 3 good things that have happened in the past 30 days

    < !!! Public Holiday >



    Kepada semua yg meraikan nya.
    @
    Kepada mereka yg tak meraikan nya
    tetapi bercuti


    ENJOY YOUR DAY!!!

    akoo dengan bangga nya
    nk habaq yg akoo TAK CUTI harinie..
    sbb bos akoo tak amek PH nieh..
    mengikot dr sumber2 yg tak boley dipercayai
    ini disbb dia ada pengalaman buruk + ngeri
    yg pernah berlaku pada diri dia pada hari
    cuti nieh haha so dia mmg benci + tak suka nk bg cuti harini kt staff dia
    akoo wat fitah haha
    tp dia pon tak masok opis..
    lokasi dia pn tidak diketahui..
    tgk keadilan yg berlaku..
    ada sedikit penganiayaan telah
    berlaku di situ..hahahaha
    mentang2 la BOS T_T

    so akoo nak wat keje pn tak boley..
    bkn sengaja but kebanyakkan keje akoo melibatkan calling2 + follow up dgn customers..
    tp mcmne nk wat customers sume cuti..hampeh!
    so dgn tidak sengaja dapat la akoo update blog..
    n bersenang-lenang..
    sebab tu sepanjang hari nie akoo TERSENYUM je..
    hahahaha gelak jahat riang ria

    Monday, May 16, 2011

    aktiviti yang sudah lama ditinggal kan..

    Br nk upload beberapa pitcha
    time wakilkan my cOmpany
    for internal MFDM grOup badminton tournament..
    time nie pn kalah..
    mmg xberharap nk menang pn join pn just nk enjoy
    & luaskan pandangan haha ayat cover
    dh la kalah saket badan plak tue..
    hah amek ko kn la MC..haha
    yelawh bayangkan la dh lama giler xaktif bersukan..
    semenjak tggalkn zaman study haha
    lama giler kan..
    badan pun dh makin gemok chubby haha
    tup2 terpilih wakil company mmg hancussss la..
    but i enjoy..







    Sunday, May 15, 2011

    seperti yang dijanjikan..

    here we go..
    seperti yg dijanjikan,
    setelah sebulan masa berlalu
    baru berkesempatan nk upload pitcha time pi Annual Dinner MFDM..
    pic xbrape byk sbb hrtu akoo mkn semot bebyk & terlupa bwk camera
    so tumpang bebudk staff pnye camera..
    so disebabkn ada sedikit masa yg terluang sblm nk lunch + tgh ade mood
    boley la upload..
    apa yg boley akoo nk share
    mmg best la n mkn pn ok la sedap giler haha
    (p/s :sapa yg xsuka mkn kt hotel kan..kan..)
    lgpOn itu mlm adalah mlm utk sume staff enjoy, berjimba, bergumbira n gelak kuat2 xhenggat dunia haha itu akoo ler
    but naseb akoo xbertuah la nk menang
    lucky draw yg menjd idaman semua staff mlm tu
    iaitu TV LCD n beberapa hadia besh laen..(mybe gelak kuat sangat kot) (≧◡≦)
    so niat dlm hati dpt menang Samsung Galaxy Tab pn jd la..
    tp hampeh dua2 pn xdpt..
    yg dpt cume la cenderahati yg chantek (lupa nk tgkap pic) n hadiah utk games bowling n badminton wlpn xmenang jd la dpt saguhati hah sblm terlupa pitcha games badminton akan di upload di masa laen n sila nantikan haha (baget artis)
    ok la dr xde pape kan..

    so xmo ckp bebyk
    enjoy!
    Date : 25th March 2011
    Venue : Hotel One World, PJ



    hah saper tak kenal ini artis mmg gempak n havoc la dewan..mmg akoo yg kaki gelak suka bebenor nengok dia kenalkn org2 haha (slmt akoo terselamat setelah bace doa pelindung)

    akoo with kakak yg selalu muda je smpai ke tua Chek Salmi hehe

    my bos n family *sangat comey anak2 mat saleh tue

    Monday, April 4, 2011

    positif++

    haiiihhh..
    perasaan ralat akoo tak hilang lagi nieh
    today genap seminggu akoo "patah kaki",
    whity yg  selalu jd teman setia ku dh seminggu menghilang.. ..
    dan mybe akan hilang selama-lamanya..huh
    naseb baek "owner" whity nie seorg yg cool+memahami+positif..
    so hilang sikit kekesalan + susah hati akoo..
    thanks Allah utk perasaan + kurniaan mu ini..!!
    yess now akoo percaya disebalik kejadian ini
    ada hikmah nye..
    mybe DIA nak akoo tahu + rasa semua nieh..
    yelawh kalo kita tak pernah alami musibah nieh,
    kita tak tahu la siapa yg setia & selalu disamping kita waktu kita dlm kesusahan rite?

    ****POSITIF****
    so life's must go on..
    so sekarang akoo cuba utk menormalkan kembali  perjalanan hidup akoo..
    kerja adalah seperti biasa kerana ada matlamat yg perlu dipenuhi.
    mungkin ada kesusahan sedikit di dalam proses menormalkan hidup akoo,
    tetapi eden toraiii...٩(-̮̮̃•̃)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶
    mungkin selepas ini bermula perjalanan yg baek utk hidop akoo n my family..
    hanya Allah sahaja yg taw kan..

    thanks juga kepada rakan2 + sedara-mara yg amek berat..
    thanks juga untuk rasa simpati dan doa kalian..
    special thanks utk my family + en. b
    semoga Allah s.w.t sahaja yg membalas perbuatan baik kalian..
    amin..














    Wednesday, March 30, 2011

    i love+ miss my whity..

    kereta kesayangan ku sudah dicuri..!!
    WGL 1232
    pls sesiapa yang melihat kereta ini hubungi saya segera!!!
    blogger friends pls pray for me too..
    saya sangat2 sedey....

    Thursday, March 17, 2011

    masa yang terluang

    just nk share xtvt aku yg terkini.
    lately aku sgt bz dgn training
    utk wakil my company for internal sport tournaments
    MFDM Group 2011
    untuk acara bowling & mix bergu badminton .
    xtvt pack dgn keje siang n balik keje teros pg training.
    lewat mlm br smpai umah, 
    mandi n teros booommmm hanyutttt.
    mmg xde masa la nk on9 or update blog
    so byk la idea utk entry my blog nie aku simpan kt kotak memori..
    nti akan aku update jika ada masa oke!

    sangat lama aku xjoin xtvt nieh.
    memandangkan bowling nieh satu xtvt fav aku..
    wlpn xteror but boley la maen kan.
    so aku join je lawh bile dh terpilih
    (terpilih oke bkn volunteer haha)
    wlpn group company aku hanya dapat tmpat yg ke-4
    dr 11 group ok la tu kan
    but we enjoy the game (ayat cover) haha
    so sebahagian pitcha seperti di bawah..
    enjoyyyy!!






    P/S: chubby kan aku?? this year aku nk start diet program haha..
    byk baju yg suda mengecik baa..
    25hb nieh my commpany akan buat annual dinner tema classy coporate so nti next entry i upload pitcha n story oke..
    tgh pening nk pikiaq nk pakai baju apa..

    Wednesday, March 16, 2011

    update yang terbaru 16 march

    This time aku rasa hidup banyak yang serba tak kena
    banyak yg unsettled dan perlu dirombak semula
    seperti percaturan langkah aku dh mula goyah
    ataupun aku sudah tersilap langkah.
    Yang pasti ini adalah UJIAN dan TAKDIR.
    aku hanya mengikut aliran arus hidup
    yang aku sendiri tidak tahu apa yang bakal terjadi.

    .KERJAYA.
    Tekanan dari segi kerja yang tak pernah ada noktah.
    Atau aku tak pernah ada kepuasan dari segi kerja.
    Yang berlaku sekarang aku kerja untuk mendapatkan gaji bulanan
    dan menjadikan kerja itu sbg satu ibadat..
    keikhlasan itu xpasti ada.
    tp insy. ada wlpn xbyk maybe sedikit kan.
    Yang pasti dan jelas
    I NEED A NEW JOB

    .JODOH.
    Jika ada keizinan dari yang MAHA ESA,
    Biarlah perkara itu berlaku mengikut perancangan.
    Jika kaseh sayang+chenta itu ikhlas & jujur
    insya-ALLAH en. b kita akan bersatu
    dan masa itu akan tiba.
    Semoga Allah swt memberkati perhubungan kami berdua dan
    membukakan pintu rezeki utk kami..
    amin.

    bersambung......

    Saturday, February 12, 2011

    monolog hati

    malam ni fikiran dan perasaan saya sedang berkonflik.
    sangat sakit dan sangat rimas.
    apa yang saya rasakan skrg??
    rasa mahu pejamkan mata dan dilahirkan sebagai manusia yang baru..
    tingsssss****** saya mengharapkan magis akan berlaku
    banyak sgt perasaan yang bercampur aduk ++++++
    enggak taw mana punca dan mana hujungnya..
    jalan untuk berpatah balik sudah tiada..
    yg ade hanya jalan yang perlu diperbaiki..
    atau pun jalan baru
    mohon Allah berikan petunjuk serta hidayah..
    moga esok adalah hari terbaek buat saya..
    dan hopefully gak untuk hari seterusnya..
    semoga esok magis akan hadir..
    dan semoga saya adalah org yg bertuah itu..
    dan ku berserah kpdmu Ya Allah..
    amin..

    joms tido

    sELAMAt mALAm!!!

    Photobucket

    Tuesday, January 4, 2011

    ten random things that I want to do!!

    1:: Always eat a nutritious & practice a healthier lifestyle!

    2:: Join aerobics classes ** wink **


    3:: Very excited to go on holiday with my family and my love!


    4:: Want to try snorkeling!! 
     

    5:: I want this one!!


    6:: Need a new handset! Anyone kindly generous & sweet gift to me pls?


    7:: I need a new job!!!!


    8:: missed time with them and want to spend time with them before we ols need to focus on other commitments and relationships
    9:: SAYA NAK KURUS MACAM GAMBAR DI BAWAH BALIK!!! WAAAAAA


    10:: ???????? Insyaallah..hikhik