Friday, December 31, 2010

Goodbye to Sweet 2010...And Welcome to 2011!!!!


Happy New Year 2011
I hope this year
..brings a new ray of happiness in your life,
..better and more successful than in year 2010,  
..full of fun 
..and always get the blessings of Allah swt 
..Amin..

Have a nice new year celebrate!!
Take care!!

Photobucket

Monday, December 27, 2010

tumpang gembira untuk cik iez aka cik cunitt..

special congratz for my buddies..
sebab telah berjaya melangkah ke satu tahap yg lebey baek & kukuh..
setelah mengharungi segala cabaran & ujian..
semoga ikatan kamu sampai hujung nyawa..
semoga chenta kamo teros menyala dan semakin membara tanpa penghujung..
tabik spring to alif yg sabar dgn kerenah cik cunitt yg suka muncung & baling barang..haha
congratz to cik cunitt sbb berjaya membahagia alif (tp kadang2 wat perangai gak haha)
papepon korang mmg sweet sesweet akoo!!haha







Photobucket

special entry for Mr. Loveaholic!!

terima kaseh di atas kesabaran..
terima kaseh kerana memahami..
terima kaseh kerana menjadi penyokong & pendokong..
and
you rock b!!
always love you..semoga kaseh & chenta sampai mati!!
insy. satu hari kita berdua akan sampai ke situ..
amin..

Photobucket

I'm proud to be Malaysian

congratz to malaysia football team!!



really excellent game last night
I saw the game from start to end
& i'm so excited!!!
Malaysia Boleh!!!


Photobucket

Saturday, December 11, 2010

I'm worried! Please take this feeling and keep it away from me ..

I'm so worried now!
I pray & hope that my beloved mom getting healthy!
as usual..
and kept away from any kind of pain .. amin ..
because I did not persevere to lose again ..

Tuesday, December 7, 2010

1 Muharram 1432H

entry nie xde kena mengena pn dgn title kt atas..
sbb i pilih title tu ialah kerana saat entry nie ditaip adalah pada tarikh tsb..
kira ade la sket sangkut pautnye rite?
jarang kan kita guna tarikh di dlm kalendar islam nie kan so sesekali gune apa salahnye kan..

mlm tahun br nie terasa nak membebel sket..
br lps study utk interview SPA so nk relax jap..
tetibe terasa mcm nk lepaskan rungutan yg ada dlm hati nie..

Kadang-kadang terfikir kenapa ada org yg mementingkan diri sendiri
tanpa memikirkan perbuatan itu salah or tak?
Perlu ke sikap mcm nie ekh??
Kuatnye pengaruh kebendaan smpai menutup sifat baik & kemanusiaan dlm diri seseorg..
yg sblm ini bleh dikatakan baik..
prihatin..
bertanggungjawab..
& wujud kaseh sayang dlm matanya, percakapannya serta perbuatan nya..
ataupn mgkin sblm nie sume sifat tu xwujud..
dan dia ye n se iye nye dia mmg HIPOKRIT!!

apa yg i nk tekan kan kt sini..
bkn niat nk saketkan hati org or tegang kan situasi..
but nie semuanya lumrah alam kan?
mgkin skrg dia di atas..tp tak mustahil dia juga akan ke bawah..
sbb hidup kita kan umpama roda..
bkn selamanya kita akan berada  di atas & sebaliknya..
n what comes around goes around rite..
so i just nk share n luahkan rungutan hati yg tgh tegang..
bnda nie utk pengajaran kita bersama!!
supaya kita sama2 memotivasikan diri kita..
& berdoa la selalu supaya dijauhi sifat & sikap spt di atas sempena awal muharram nie..
amin..

Salam Maal Hijrah!


Assalamualaikum..
Salam Maal Hijrah Untuk Semua 
Bloggers Friends & Pembaca Setia (eh ade ker?xkesah la)
Semoga tahun 1432H ini, menjadi lebih bermakna & bahagia dengan limpahan keberkatan dari Allah S.W.T..
Semoga tahun ini akan menjadi tahun yang bertuah dan dijauhi dari segala musibah..
amin..
Semoga kita lebih menghargai enti penghijrahan serta meng-hijrahkan diri kita kepada yang lebih baik..
Insya-Allah..

Saturday, December 4, 2010

do you like SPA??

yeah i dpt LAGI call for interview from SPA..
lagi yg dibold spt di atas adlh bmaksud ini adalah panggilan yg ke-4..
ok mgenai spa nie i ada byk stories & pengalaman nk share dgn uols..
ada yg lawoks n ada gak yg senggal..hehe
  • 1st story
Percubaan pertama i dipggil intview SPA pada tahun lepas utk position Penolong Pegawai Teknologi Maklumat sgt teruja n blank sbb 1st time n senggal lg..so i pg la ke putrajaya seawal kul 06:00am from rawang n register bla bla bla n tup i jd org yg 1st di intiview glurps..glurps..dup..dap..dup..dap.. semua bnyi ada n jntung bagai nk jatuh pn ada..dh masuk i pn disuruh perkenalkan diri bab tu mmg laju la sbb i dh hafal siap2 dr umah n then yg lawoks nye i tetibe jd blank kt dlm bilik tu ntah nape mgkin sbb ekon kuat sgt n sejuk so otak pn beku..penemuduga tnye Apa Itu Virus?..soalan yg paling senang n mudah pn i senggal n take time nk jwb..haha mmg lawoks msti uols gelak kan i kan but i bleh jwb sbnrnye but bace kt ayat atas i take time utk jwb bkn xtaw ok..! n pstu ada la soalan2 laen n bla bla bla xsmpai 15min i pn kuar tp dlm hati n fikiran tu mmg i dh dpt agak i mmg xdpt that job sbb i mmg mgaku la i xwat byk preparation just pg myerah diri je n bserah hehe..

  • 2nd Story
Last year gak i dpt lg panggilan intiview dr SPA utk position Penolong Pegawai Penguatkuasa & Penolong Pegawai Bomba but i xpg sbb time tu fizikal xmembenarkan i pg haha paham2 je la..

  • 3rd Story
i ada sesorg kwn nie yg br saja habiskan degree dia..this story sgt lawoks giler n kaloYOU bace pls don't angry n jgn belasah akoo ekh haha..xtaw la mana silapnya n mana kurangnya pengetahuan member akoo nie..nk di jadikan citernya 1 hr kami nie borak2 n dia tnye i skrg nie ada ke apply keje mana2 tmpat sbb i slalu story kt dia i ada problem kt opis n stress kan..so i jwb ofkos ade n selain swasta i apply SPA gak..n i amat la harap dpt SPA nie..so dgn penuh keterujaan n excited dia ckp n ayat nye berbnyi bgini "Wah xlama lg mber akoo nk bukak SPA (pls read dgn mksud tmpat pergi manja2 kan diri n wat urutan tu ye!) so dapat la memember pg n dpt diskaun..what de joke babe..!! hahaha lawoks kan xsgka wujud lg mber akoo yg xtw apa tu..kira story nie pn berkaitan dgn SPA la gak kan..hahaha

Ok stop here about SPA story..sblm pape i nk mntak maaf kt my friends bcos publish this funny story (for me la) about her..don't worry apa guna friends kalo friends xbleh berkgsi info n kalo ko xtaw akoo bgtaw n kalo akoo xtaw ko ade utk bgtaw hehe tp kekadang kalo igt citer nie mmg akoo akan bdekah2 gelak..papepn ko mmg rock babe n funny wlpn kadang2 agak senggal gak same la mcm akoo nie (mengaku dulu ye!) but i proud to be myself hehe..so for my blogger friends pls pray for me n sesapa yg ade info nk share psl intview SPA pls PM me..now i sgt bdebar utk pg intview this wednesday..but i pcaya selagi ada usaha insy ada rezeki..wlpn kali nie xdpt i akan try lg byk kali smpai lebam hehe..

Tuesday, November 30, 2010

Thursday, November 25, 2010

Bebelan Aidiladha

Just nak share tahun nie raya aidiladha adalah raya yg
paling xbest sepanjang 26 tahun saya hidup..becoz..
saya terpaksa beraya di rawang seorang diri..
so kira beraya di perantauan la gak..
tpksa la pi myibuk ke rumah org n pi beraya..
sgt XBESH n SEDEY..
for info saya xdpt balik ke ipoh sbb my bos xapprove cutiku..
alasan ada 7 tender yang nak disiapkan..so hanya cuti pada hari rabu saje..
hampa bile dgr..
rasa nk mnitis air mata pn ada..
pengalaman yg xbesh..
hari yg xbesh..
but thanx n kredit to my b sanggup hantar mknan br la rasa suasana di pagi raya..

Friday, November 5, 2010

Happy Sempena Cuti Deepavali..




Sempena Menyahut Kempen



so jgn lupa wish kpd kawan2 yg berlainan agama sempena menyokong kempen PM kita chewah hikhik..cuti sempena deepavali nie i dok rest kt umah je..sesorg je..xtvt..kemas umah..bilik..masak..maen game..blogging n on9...sOk br nk keluar sbb ade jmputan mkn free heehee..daaa

Friday, October 29, 2010

26 years old..

sempena umur saya sudah menjangkau ke angka---------->
Hot Text - http://www.sparklee.com





my new hair

Saturday, October 23, 2010

Outing with my jantung hati...

just nk share mOmento n sOme pic outing with mr. LOVEaholic celebrate my BIRTHday last week..just a simple celebrate..sweet & beautiful night..thanks to my b to make it true n special day to me..i'm so happy on that day..





p/s: pic time dinner xsmpat nk amek coz we bz mghayati kesedapan our food haha

Friday, October 22, 2010

today its my BIRTHday


beautiful friday morning..bgn pepagi not as usual this munin' special,saya senyum sendirian n wish sdn bhd "epy bufday to me" n hOpe this year saya dpt apa yg dihajati n kbhagian always with me Insya Allah amin...pls pray for me toO..

selain tu spt biasa, saya pg keje dgn muka yg berseri2 wlpn tnpa make up(prasaan saya la)(≧◡≦)..then buat keje dgn hati yg berbunge2..lg berbunge sbb saya tenang n kureng gangguan disbb kan bos saya outstation..
tenkiu my bos n tenkiu ALLAH ats ktenangn for today..(≧◡≦)
balik keje rest n lyn deretan fav citer kt channel zee spt hr2 sblm..
n mlm prepare dinner mee goreng special for me sbb perot dh bekeroncong (◕‿◕✿)..
n mlm on9..blogging..reply komen kekawan yg wish me kt fb..smbil berbls text dgn mr. LOVEaholic n smbil lyn n gembira kan hati tgk channel wrna mmg saket ht n pedih perot lyn lawak jijan n johan n da geng..teror kan saya wat sume tu dlm 1 masa haha..
n slps blogging nie saya nk rest smbil tgk tv n then lewat mlm sket saya nk mgadu n meminta smethg dr-NYA n bersyukur kerana saya maseh bernyawa selama 26 tahun n akhirnye tdo smbil bermimpi utk kuar date n celebration my birthday with my jantung hati tommorow..sgt excited(。❤‿❤。)

Lastly...
thanks to all my friends n my family yg wish n doakan me for my birthday via phone / sms / mms / fb..n special thanks to my jantung hati mr. LOVEaholic for the special wish & present yg buatkn setiap wktu & saat ble i tgk i akn igt kt b (✿◠‿◠)..

terima kaseh juga kpd mak yg melahirkan saya tepat pukul 10:35 pg td pada 26 tahun lepas..semoga mak pnjg umor n sehat slalu amin~~


hope uols hepi pada date yg sgt bmkna nie 22/10/2010..have a nice day..
٩(-̮̮̃•̃)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶


this song i dedicate special for me..jgn mare (*^ -^*)
**sila jangan segan silu utk klik PLAY button utk mendengar **PEACE**

MusicPlaylist

Thursday, October 21, 2010

Insya Allah!

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way


Every time you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way


Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way
Showed me the way
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah we`ll find the way...

Tuesday, October 5, 2010

Fasting & Eid 2010

haiyakkkk raya suda maw habes br nk upload pic hari raya n tu blom lagi pic n story utk puasa haha..manyak terok lol..hehe disebabkan keje & masa xmgizinkan n bz dgn keje di opis yg blambak n selain itu al mklum la bulan puasa nk blogging pn rasa malas n raya plak i cuti hampir 2 mggu sgt best wOo pastu attend open2 houz n pi beraya sakan n berat bdn pn sakan la naaek nye hehe so saya peram pic2 n story pose n raya lelama..antara xtvt sepanjang puasa n raya tahun 2010 nie saya combine kan skali utk post kali nie:-

Bulan Ramadhan




*Superb best & sgt sweet dpt bjumpa n berkumpul dgn kawan2 serumah n sehostel time study dl...saya sgt rindukan time study dl2 sgt giler n bile plan nk reunion utk buka pose saya sgt teruja n fun biler saya dpt spend time dgn mereka2 ini..wlpn xsemua dtg but ok la dr xde lgsung kan..special thanx for coming to all Persatuan Wanita TerCantik members..




















so story basi utk raya 2010 saya xde la havoc sgt biase je tp meriah la..raya 2010 nie sama la smbutan nye spt last year,bfore raya spt biasa saya akan blik awal ke ipoh umah mak saya utk kemas n wat la pape yg ptot al-mklum la nk raya kan..n raya lg meriah sbb ada anak2 sedara ku yg hyper mcm mokde nye gak haha so raya xberseri kalo xde sessi bermaen bunga api lalala...
























1 syawal setiap tahun perkara wajib adalah pg mnunaikn solat raya n habes je solat raya kami sekeluarga akan pg melawat abah n selepas tu br la kamu balik n bersalam2 salaman dan mnikmati juadah hari raya..sama je spt sume org n hari raya adalah sgt happening..

slalu nye hari raya mmg my family akan plan wat sessi mkn2 kira mcm family gathering ler spt sblm nie raya 2008 last raya with my late bro kteorg wat bbq n laksa n ajak jiran2 tp kali nie sederhana sket sbb kteorg wat internal je n wat steamboat n yOng tau foo n pcubaan ptama kali i wat kuah yong tau foo tue bjaya n komen2 amat mgembirakan hehe..











sO tamatlah kesah pnjang hari raya..xlarat nk taip n tggu nk upload pic..berukband mcm siput ba alip ba ya hehe..so enjoy yeah di hari raya n di bawah adalah pic bonus haha

Tuesday, September 28, 2010

Saya Turut Sedey..Rindu pada zaman kegemilangan POOH & PWTC


Sedey & Ralat..(∩▂∩) (¬▂¬)
sebab saya baru kehilangan seorang sahabat..
sahabat yg sgt baik & sgt menghiburkan hati..
bersama arwah,byk kenangan yang tak akan saya dan kekawan lupakan..
zaman kegemilangan
POOH aka Persatuan Orang-Orang Hensem
dan
PWTC aka Persatuan Wanita Ter Cantik..
geng2 igt tak??
pada waktu mlm beramai2 pg ke uptown 3 kereta..
balik dr uptown lepak mapley..
blik dr mapley pg round2 area sksyen 2 cr umah kosong
n konon2nye nk ikot citer
mencari entiti..
tp pantang dgr 1 bunyi yg pelik sume dok lari litang pukang ketakutan mmg lawoks n bahaya but its fun n teringin nk buat lagik..
lpstu time final exam utk paper C++ org dok sebok study,kami bleh wat rakaman konsert n then si arwah ni akan bertindak sbg director dan edit video konsert 2 persatuan nie jadikan gempak..sgt tidak masok akal tp we fun n alhmdullah mereka2 yg terlibat dlm pembikinan video nie lulus gak paper C++..tp malangnye kami sumer telah hilang copynye..dan 1 lg uools pwtc n pooh members igt tak,kita buat bbq kt baiduri appartment yup Baiduri Hell nama yg mjadi sebutan hangat dl2..lpstu si arwah nie buat slide show pic bbq tuen then masok kan lagu bila rindu by ruffedge..time tu kita dh cuti sem so time cuti tgk msti sedey n rindu sesama kita..
saya sgt rindukan sume kenangan tue..sedeynye biler saya lihat sekujur tubuh sahabat saya buat kali terakhir..sgguh xpercaya dia sudah meninggalkan org2 yg tersayang di dunia ini buat selama2nye..tp nie adalah lumrah alam setiap yg hidup pasti akan mati..kalo lah masa boleh diputarkan kembali..saya nak menikmati sepuas2 nye bsama uols..kepada arwah we' peja doakan semoga roh mu tenang di sana..dan ditempatkan dikalangan mereka2 yg beriman..
Amin..
Al-Fatihah..




Saturday, August 21, 2010

dimana ade mimie disitu ade ajim..

just nk share dgn uols some pic,gelagat anak kedua2 kakak i..kOleksi dr mr. frezzlow (nama timangan for my lappy)
sgt mnarik utk i n kalo ade yg xbminat nk tgk just leave it n
ada akoo kesah??(sila bace dlm nada azwan ali okey!)

Bermula la kesah si boboy yg sgt meminati si gegurl yg sopan lg comey..ke mana saja si gegurl ini pg pasti ade kelibat si boboy nie mgekori ibarat peribahasa lama iaitu bagaikan aur dan tebing saling melengkapi n memerlukan n tdk boley dipisahkn chewah..(betol ker peribahasa tue?? hehe)

watak utama
:ajim (boy)
:mimie (gegurl)


ajim:haiiih geram nye ngan adek mimieeeee nie
mimieada mimie kesah???


ajim:mimie baring kat ajim je taw..xmo pi mana2 jom wat PEACE
mimie:yolah


ajim:meh la adek mimie abg ajim dokong
mimie:xmo..xmo..mom pls help me from this monster


ajim:hah kalo xmo dokong cepat wat peace
mimie:xmo..xmo..xmo..xmo..nk wat muka xde prasaan jerk


ajim:yuhuuuuu..tu dia adek mimie
mimiealamak mamat nie lagikkkk


ajim:kita naek sama2 ye pi umah opah ye
mimieaduhhhh sebok betoi la..opah pls help me!!


Jadi tamat la kesah si ajim n jantung hatinya si mimie..for ur info kalo uols tgk gelagat si ajim nie utk mdapatkan si mimie nie sgt mnarik ht n bisa buat hatiku riang tnpa masalah n yg rajin memerhatikn serta merakam gelagat anak2 kecil ini sbnarnye adalah mr. LOVEaholic..bab2 nie dia mmg rajin melayan
p/s: ciri2 kebapaan jelas terpancar i loike hehe..
(jgn mare i puji jantung hatiku)msti kembannng setaman kalo dia bace..
kredit utk u mr. b